Updaten en veilighouden

Tip

Zet in je agenda wanneer je de updates moet doen voor je website. Log dan in en doe alle updates regelmatig. Zo voorkom je dat er een conflict komt tussen plugins, je website en WordPress. Gebruik nooit de automatische functie om je plugins te updaten, want zo weet je nooit of je website nog steeds in de lucht is.

Bekijk de uitlegfilm op het volledige scherm.
Klik rechtsonder in het filmpje op het icoontje om te vergroten ↑

Je website updaten en lekker veilig houden

Om je website veilig te houden is het goed om regelmatig (1x per 2 weken) alle updates te doen. Zowel van de plugins als van het thema DIVI en WordPress. Zo blijft alles lekker up to date en krijg je geen problemen met je website.

Updaten

Ga naar het dashboard (achterkant) van je website.
Onder Home zie je het woord UPDATES staan.
Als hier een cijfer in een rondje achter staat, betekent dat je iets moet updaten. Doe dit altijd meteen om je website te beveiligen.

Klik op updates en je ziet welke plugins ge-update moeten worden. Soms moet je ook de WordPress versie of je thema DIVI updaten.

Vink alle plugins en thema aan en klik daarna op “plugins bijwerken” of “thema bijwerken”. WordPress zal even bezig zijn om alles up to date te maken en geeft een bericht als hij klaar is en alles is bijgewerkt.

Liever uitbesteden zodat jij je kan focussen op je eigen werk?

Om je website veilig te houden is het aan te raden om vaak in te loggen en alle updates die staan aangegeven uit te voeren. Je kan het updaten ook aan mij uitbesteden dmv het afnemen van een maandelijks abonnement. Ik hou je website up to date, maak een backup en beveilig deze goed tegen hackers. Vraag een prijsopgave als je dit wilt uitbesteden aan mij mariska@eenwebsitevoorjou.nl