Menu van je website

Tip

Alle pagina’s staan in je menu bovenin de website. Je kan ook pagina’s maken die niet in het menu staan, maar die je gebruikt bij sommige promoties of acties. Deze pagina’s noem je landingpagina’s.

Menubalk aanpassen

Je menubalk is de structuur van je website. Als je een pagina toevoegd dan moet je deze ook in je menu toevoegen. Hoe je dat doet leg ik hier uit.

Ga aan de achterzijde van je website (dashboard naar Weergave en kies dan menu). Hier zie je ongeveer dezelfde afbeelding als hiernaast met de volgende onderdelen:

1. locatie menu (normaal staat dit ingesteld op het bovenste menu, maar soms kan je je menu ook tonen in bijvoorbeeld de footer). Dit kan je hier aanpassen.

2. Pagina overzicht. Als je een nieuwe pagina maakt, verschijnt deze automatisch in het menu overzicht. Je kan heel makkelijk een vinkje voor de pagina zetten en daarna klikken op de button “AAN MENU TOEVOEGEN”. De geselecteerde pagina verschijnt nu onderaan in het middelste menu. Je kan deze pagina door middel van slepen op de juiste pagina zetten.

3. Naam van je menu. Soms zijn er meerdere menu’s met meerdere namen.

4. Aangepaste links. Als je naar een gedeelte van een pagina wilt linken, dan kan je een aangepast link maken via dit gedeelte. Je vult dan een url in en de naam van het gedeelte waar je naar toe linkt.

5. Opslaan van het menu. Vergeet ook weer niet bij aanpassingen om je menu op te slaan.