Back up maken van je website

Check aan de achterkant in het dashboard of je de plugin All-in-one-migration ziet bij Plugins in je website. Als dat niet zo is, stuur mij dan even een whatsapp of mail en dan installeer ik de plugin op je website zodat je ook zelf een back-up kan maken.

Tip

1. Als je regelmatig je website aanpast met een nieuwe blog of nieuwe tekst, maak dan ook regelmatig een nieuwe back-up van je website.

2. Soms zie je bij All-in-one-migration in de linkerbalk bij Bac-ups een rondje met een getal staan. Dit zijn back-ups die in je website zijn opgeslagen. Verwijder deze altijd! Want deze maken je website traag.

Een back up maken van je website

Soms ben je aan het updaten en zie je een melding: Let op… Maak eerst een back up van je website. Dit geeft WordPress vaak aan bij een grote update van het WordPress thema. Hoe je dit doet leg ik je hieronder uit.

Plugin All-in-one-migration

Via de plugin all-in-one-migration maak je een back-up van je hele website en download je deze op je eigen computer. Dus niet in de website zelf, want anders wordt je website erg traag en dat wil je niet. Het is handig om altijd een back-up van je website te hebben op je eigen computer voor het geval dat je website stuk is of helemaal verdwenen is.

Ga in de linkerbalk aan de achterzijde naar All-in-one-migration en klik op exporteer. Exporteer het bestand naar je download map op je eigen computer. Deze plugin haalt nu alle bestanden op en zet dit in een wpress bestand. Het kan even duren. Daarna zie je een groene knop met Download en de naam van je website. Klik hierop en bewaar het bestand op een plaats waar je het weer kan terugvinden.

Hoe vaak maak je een back-up

Hoe vaak je een back-up maakt ligt eraan hoe vaak jij de website aanpast. Als je regelmatig een nieuwe tekst of blogbericht op je website plaatst dan is het aan te raden om ook regelmatig een nieuwe back-up te maken. Je kan dan de meest recente back-up bewaren op je computer en de andere oude wpress bestanden verwijderen.

Verwijder de back-ups die in je website staan, want anders wordt je website traag

Soms zie je dat bij de plugin dat er back-ups in je website worden opgeslagen. Klik op de 3 puntjes achter de back-up en klik daarna op verwijderen. Je wil namelijk niet dat je website traag en langzaam wordt vanwege alle back-ups in je website.