Een nieuwe pagina maken dmv clonen

Tip

Als je een nieuwe pagina wilt maken, dan wil je ook de opmaak van je huidige website gebruiken in je pagina. Je kan dit doen door een huidige pagina te clonen in een nieuwe pagina, zo staan alle instellingen goed en hoef je alleen maar de tekst en de beelden aan te passen. 

Pagina maken dmv clonen / kopieëren

Als je een nieuwe pagina wilt toevoegen aan je website, dan ga je een “huidige” pagina cloonen. Hoe je dat doet, leg ik hieronder uit.

Nieuwe pagina toevoegen dmv cloonen

Ga bovenin de zwarte balk en klik op “nieuw” en kies in de dropdown voor “Pagina”. Er opent nu een pagina aan de achterzijde. Vul bij het bovenste veld de titel van de pagina in. Klik daarna op de paarse knop “De DIVI opbouwfunctie gebruiken” en er verschijnen 3 blokken op je scherm.

Blauw Blok (Build from scratch)
Paars Blok (Lay out kiezen)
Groen Blok (Clone bestaande pagina)

Kies het groene blok (Clone bestaande pagina). Je gaat nu een bestaande pagina clonen (of kopieeren ) in een lege pagina. Je ziet nu een overzicht van alle pagina’s en berichten die je al gemaakt hebt. Als dat veel pagina’s zijn, dan selecteer je “pagina’s” en kies je de pagina die je wilt clonen in je nieuwe pagina. Selecteer de pagina en DIVI kopieert de pagina. Je ziet nu de nieuwe pagina, met dezelfde opmaak en tekst staan. Je hoeft nu alleen de tekst aan te passen, de beelden aan te passen en als je tevreden bent op te slaan. Denk er aan om altijd eerst de module op te slaan en dan ook nog de pagina.