Instellingen van je website

Tip

Zet al je eigen brandingkleuren in DIVI Thema opties, zodat je altijd dezelfde kleuren gebruikt in je website. Dit zorgt voor eenheid en een professionele uitstraling van je website.

Instellingen van je website – Logo, Favicon, sitetitel en brandingkleuren

Je wilt natuurlijk dat je website helemaal past bij jouw bedrijf. Dat kan je doen door bijvoorbeeld je eigen logo in de website te plaatsen, een favicon icoontje en ook je eigen  brandingkleuren in je website te zetten.

Logo, Favicon, Sitetitel, ondertitel aanpassen

Logo aanpassen

Ga naar het dashboard en klik op DIVI opties. Je ziet hier de algemene instellingen voor DIVI. Hier kan je ook je eigen logo aanpassen. Klik op uploaden logo en kies jouw juiste logo. Je kan kiezen uit de media bibliotheek of bestand uploaden. Kies bestand uploaden om je logo van je computer up te loaden naar je website. Sla de pagina op rechtsonder en check of het logo goed staat

Sitetitel en slogan aanpassen

Je ziet onder DIVI een rijtje met instellingen staan.

Thema opties zijn de algemene instellingen voor DIVI. Hier pas je de kleuren en het logo aan.

– Systeemaanpasser van thema
In dit gedeelte kan je heel veel aanpassen, zoals ook de Favicon en de site titel.

Klik op systeemaanpasser en je krijgt nu een nieuwe linkerbalk met nieuwe opties. Klik op de bovenste tap Algemene instellingen.

Systeemaanpasser → Algemene instellingen → Site identiteit

Bij Site identiteit kan je de SITE TITEL van je website aanpassen, en ook de SLOGAN, die is de ondertitel. Daaronder kan je de favicon oftewel de SITE PICTOGRAM aanpassen.

Je brandingkleuren instellen

Het is heel handig om je eigen brandingkleuren in je website toe te voegen. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar de code van je kleur en heb je altijd de juiste kleuren.

Instellen van je eigen kleuren in de website

Ga naar de achterzijde van je website (dashboard) en zoek in de linkerbalk naar DIVI en kies voor Thema Opties.

Hier kan je de kleuren instellen uit je branding of uit je logo. Hiervoor heb je hexcodes nodig, dit is een code met een # ervoor. Zo is zwart #000000 en wit is #ffffff.

Als je op de kleur gaat staan, die je wilt aanpassen, dan zie je een vakje met een code. Vul hier de code in, geef een enter en sla onderaan deze pagina de aanpassing op. Doe dit met alle vakjes. Vaak is het handig om zwart en wit te laten staan. Sla altijd even je wijzigingen op via de groene knop Opslaan.