Projecten of portfolio

Een nieuw project of portfolio aanmaken, werkt hetzelfde als een bericht / blog aanmaken. Volg dezelfde stappen die ik heb beschreven bij Berichten / Blog maar kies nu in de linkerbalk voor PROJECTEN.

Ga naar de achterzijde van de website via dashboard. Ga naar projecten in de linkerbalk en kies nieuw project.

Tip

Soms is het project opgebouwd met een module “portfolio” waarin verschillende foto’s staan. Klik op het radartje van je module en je ziet welke foto’s hier staan. Je kan nu de foto’s aanpassen of verwijderen. Sla de module op en daarna de pagina.

Project (portfolio) aanpassen

Wil je iets in de portfolio aanpassen, bijvoorbeeld een andere foto of een tekstgedeelte. Ga dan eerst in je website naar het dashboard (de achterkant) en kijk in de linkerbalk bij Projecten / alle projecten. Kies het “project” die je wilt aanpassen. Klik op “bekijken” en je komt aan de voorzijde van het bericht. Klik dan weer in de zwarte balk bovenaan de website op  het paarse blokje <Visual Builder inschakelen> om de bewerkmodule aan te zetten. Als je dit hebt gedaan, ga je naar het gedeelte waar je iets wilt aanpassen.

Klik op het radartje (het 2e icoontje van liks) in het zwarte blokje van de module die je wilt aanpassen. Nu opent de module en je ziet de instellingen staan die je kan aanpassen de pop-up van de module.

Opslaan van module en project

Module opslaan
Ben je klaar met het aanpassen van je tekst of afbeeldings module, sla dan eerst altijd de module op (het paarse blok). Dit doe je door te klikken op het groene blokje met het vinkje dat rechtsonder staat.

Project opslaan
Klik onderaan de blog op het paarse rondje in het midden. Je ziet dat er instellingen openklappen. Rechts onderin op de pagina verschijnt een groene button, waarmee je het project kan opslaan. (OPSLAAN).

 

Tip

Soms zie je niet goed waar de afbeelding staat. Vaak staat de afbeelding dan in de achtergrond.

Ga dan naar het groene vlakje waar de indeling van de portfolio mee is opgebouwd, kies het radertje, klik op content en dan op achtergrond. In het 3e blokje zie je de achtergrondfoto staan. Klik hierop, pas de afbeelding aan en sla de module op en het project.

Nieuwe Project / portfolio maken

Vul de titel in aan de bovenkant.

Ga naar de rechterbalk en vul bij categorieën een vinkje bij een of bij allemaal.

Ga nog lager aan de rechterkant en klik op de link UITGELICHTE AFBEELDING uploaden. Zoek het beeld dat je hier wilt hebben. Dit komt op de overzichtpagina Portfolio.

Volg nu dezelfde stappen als bij Bericht maken.

Project maken aan de achterzijde van je website

Eerst ga je naar de achterzijde van je website.Ga naar het huisje (links boven) en klik op dashboard. Klik daarop om naar de achterkant te gaan. Klik in de groene linkerkolom op “berichten”.

Klik dan op “Nieuw project”.

Bij een project vul je altijd 4 dingen in aan de achterkant van je website:

1. Een titel invoeren
2. Een categorie invoeren
3. Een uitgelichte afbeelding selecteren
4. Je SEO van je project invullen (titel / snippet)

 • Vul nu de titel in van je project (zie 1)
 • Daarna zet je in de rechterkolom bij Categorieën een vinkje bij PROJECT (Zie 2.)
 • Nu scrol je naar beneden in de rechterkolom naar UITGELICHTE AFBEELDING (zie 3). Klik op de link “uitgelichte afbeelding kiezen” en voeg je afbeelding in die bij je blog wilt laten zien. Dit moet je altijd doen, dit is ook het beeld dat je ziet als kleine “tumbnail afbeelding” bij je PROJECT
 • Onder in het bericht zie je Yoast SEO staan. (Dit wordt later nog uitgebreider beschreven).Klik eerst op SNIPPET BEWERKEN om de SEO aan te passen.
  – Ga naar TITEL. Ga hier achter staan en typ ook zelf de tekst die je bovenaan wilt hebben staan in je titel op google (vul hier ook zoekwoorden in).
  – Vul een goed woord in bij keyphrase
  – Ga naar META omschrijving.
  Maak een korte beschrijving wat je op de bericht kunt vinden met de juiste zoekwoorden.

Project publiceren / opslaan / updaten

Ga weer terug naar de rechterkolom waar je een blokje “Publiceren” ziet staan. Hier kan je aan de achterkant je bericht opslaan door te klikken op de button “bijwerken” of “publiceren” of “updaten”.

 

Nieuw project toevoegen dmv clonen

We hebben nu alle instellingen ingesteld voor je projectbericht aan de achterkant. We gaan nu naar de voorkant van je project.

1. Klik op de paarse knop bij de titel. De paarse knop “De Divi opbouwfunctie gebruiken”.

2. Klik op de knop BOUW AAN DE VOORKANT.

Dan wisselt de pagina naar de voorkant van de website.

Nu zie je 3 blokjes, “Build from scratch”, “Layout kiezen”, en “Clone een pagina”.

3. Kies “Clone bestaande pagina” (het rechterblok).

Nu kom je in een overzicht scherm van al je eigen blogs (post), pagina’s en evt ook projecten. Kies een project dat je wilt clonen en selecteer dit.

Nu zie je dat dit “oude” project in je nieuw aangemaakte project staat.

4. Nu kan je de tekst aanpassen. Ga naar de tekstmodule die je wilt aanpassen en klik op het 2e radartje. Nu klikt de tekstmodule open. Kopieer je nieuwe tekst in de module.

5. Sla de module op.

6. Sla de pagina op. Klik nu op het paarse rondje onderin, dan klapt het menu uit en kan je rechts de pagina opslaan. Je ziet nu concept opslaan of publiceren. Klik op publiceren.

Je project is klaar. Klik in de zwarte balk op Visual Builder verlaten en je ziet hoe je bericht op je website staat.

Tip

Zie je je project niet in het overzicht?

Als je net je project hebt gemaakt en je project staat ook in projecten, maar je ziet het nieuwe bericht niet verschijnen in je projecten pagina, dan heb je vergeten om een vinkje te zetten bij de categorie PROJECTEN. Ga terug naar de achterzijde van het bericht, zet een vinkje bij de categorie en sla het bericht op. En check of je een “uitgelichte afbeelding” hebt toegevoegd. Zo niet.. voeg deze dan toe. Nu zie je zeker je nieuwe projectbericht.

Project verwijderen

Als je een project wilt verwijderen, ga dan naar de achterkant van je website, naar je dashboard. Kies in de linkerbalk “Projecten”. Hier zie je alle projecten die je hebt gemaakt in je website. Selecteer het bericht dat je wilt verwijderen en klik op verwijderen.